נבטים מאיפה ולמה?


אז מה זה בעצם נבטים?

נבטים יכולים להיות כל הקטניות, גרעינים וזרעים שהוציאו שורש, גבעול או עלים בעקבות תהליך ההנבטה.
נבטים נחשבים כמזון עשיר במינרלים, ויטמינים, חלבונים ואנזימים.
הזרע (זרעים, קטניות וגרעינים) הינו מאגר אנרגיה המכוון לצמיחתו והתפתחותו של הצמח . הזרע היבש מאופיין ע"י חילוף חומרים נמוך, אך בחשיפה למים או לחות, מתחילים להתרחש בו שינויים כימיים רבים ומהירים.

למה זה טוב?

השינויים הכימיים מפעילים "בית חרושת לאנזימים" שאין להם מתחרה. האנזימים נחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות האנדוקריניות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים.
כמות הויטמינים בזרע מכפילה את עצמה בהנבטה בעשרות ועד מאות אחוזים!!!
בנוסף גם מוספים להם עוד ויטמינים כמו ויטמין C. למשל באפונה מ-0 מ"ג ויטמין C  במצבה היבש הופך ל-86 מ"ג ויטמיןC  לאחר ההנבטה, כמובן שצמיחה דומה תהיה גם בזרעים אחרים.
בנוסף להיותם מקור עשיר לויטמינים ולאנזימים הם גם עשירים בחלבון המפורק כבר לחומצות האמינו, אבני הבניין של החלבון, כך הגוף יכול לנצל אותם בקלות ומהירות רבה יותר.
הנבטים מכילים כמות מכובדת גם של סיבים תזונתיים העוזרים לפעילות מערכת העיכול וחשובים לפלורה הטבעית במעיים.

איזה סוגי נבטים יש?

נבטי אלפלפא, נבטי ברוקולי, נבטי חמניות, נבטים סיניות, נבטי כוסמת, נבטי חילבה, נבטי צנונית, נבטוטים-  שהם קטניות מונבטות.
ניתן להשרות  גם אגוזים ושקדים, פעולה זו תתרום אף להגברת הערכים התזונתיים בזרע.
לכל סוג יש את טעמו הייחודי והבלעדי
ניתן להוסיף אותם לסלטים, סנדוויצ'ים, תוספת לארוחה או כארוחה.

איך משיגים נבטים?

הדרך הפשוטה נמצאת היום בכל סופר היום בו ניתן למצוא את הנבטים מוכנים לאכילה. כמובן שמגוון רחב יותר של נבטים יופיע בחנויות הטבע השונות. אך כיום בכל סופר ניתן למצוא מגוון נכבד של נבטים.
כמובן שניתן להנביט את הזרעים או הקטניות בעצמכם בבית לשימושכם האישי, דבר שיחסוך הרבה מהבחינה הכספית ויתרום לחיבור שלכם למזון שאותו אתם אוכלים.
רק צריך לדעת שלכל זרע או קטניה יש את זמן ההנבטה שלו.
עדיף להתחיל עם הזרעים הקלים יותר, עדשים ירוקות, שעועית מאש וזרעי אלפלפא.
יש להשרות קודם את הזרעים בתוך צינצנת זכוכית למשך 8 שעות או לילה שלם.
לאחר מכן (בבוקר) לסנן את המים, במהלך היום להרטיב ולסנן את הזרעים עוד פעמיים.
סה"כ 3 פעמים ביום יש להרטיב ולסנן את המים ביום (או כל 8 שעות).
לאחר שצמחו לעדשים או השעועית מאש 1 ס"מ של נבט ,יש להפסיק את תהליך ההנבטה (ההרטבה והסינון), מעכשיו ניתן לאכול אותם כמו שהם.
מומלץ להוסיף אותם לכל ארוחה שאוכלים, בוקר, צהריים, ערב או כארוחות ביניים.
בעניין האלפלא, צריך לחכות שהנבט שצומח גדל לארוך של 3 ס"מ ולא 1 ס"מ כמו של הקטניות.  כלומר עוד יום של הנבטה (הרטבה וסינון של המים).
זה הכל.
בתאבון ורק בריאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *