מתכונים


קציצות עדשים

סלט קינואה עם עשבי תיבול

סלט קינואה עם חמוציות

קינואה עם ירקות מוקפצים בסגנון סיני

דאל עדשים מהיר הכנה

נודלס ברוטב טחינה ושומשום

תבשיל גריסים ופטריות

 


 

קציצות עדשים

המצרכים        

כוס עדשים ירוקות אחרי השריה במים של מספר שעות
חצי כוס שיבולת שועל
1 בצל
3  שיני שום
חצי כוס עלי פטרוזיליה
חצי כוס זרעי פשתן או אגוזי מלך טחונים (לא חובה)
3 כפות טחינה גולמית (או רסק עגבניות)
4 כפות מים
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • יוצרים מהתערובת 5 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
  • אופים על גבי נייר אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני.

גיוון

  • אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט או אפילו במזלג לשם ערבוב. במקרה זה מומלץ לבשל את העדשים 15-30 דקות.
  • מומלץ להגיש בצלחת, לצד דגן וירקות מבושלים או טריים, או בלחמנייה עם ירקות טריים וקטשופ.
  • במקום עדשים אפשר להשתמש בכוס שבבי סויה וחצי כוס מים רותחים. במקרה זה, אין צורך במעבד מזון.

מתוך המתכונים של האתר אנונימוס

 


 

סלט קינואה עם עשבי תיבול

המצרכים:

2 כוסות קינואה מבושלת
1 פלפל אדום קצוץ
1 מלפפון קצוץ
תערובת עשבי תיבול לבחירה: שמיר, סלרי, נענע, פטרוזיליה, כוסברה.

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • לתיבול: כמון ופלפל

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב בכלי קטן או צנצנת ומוזגים.

 


 

 סלט קינואה וחמוציות

המצרכים:

כוס קינואה מבושלת
2 גזרים מגוררים
1 בצל קצוץ
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך קצוצים
תערובת עשבי תיבול:כוסברה, נענע פטרוזיליה

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • פלפל שחור לתיבול

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים בקערה
  • ערבבים את חומרי הרוטב בנפרד ומוסיפים לשאר המרכיבים.
  • מערבבים היטב ומתקנים תיבול בעת הצורך.

 


 

קינואה עם ירקות מוקפצים בסגנון סיני

המצרכים:

1 כוס קינואה
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חבילת נבטים עבים
חצי חבילת פטריות שמפיניון / פורטובלו טריות
חצי בצל בינוני
1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפות שמן שומשום / שמן זית
1-2 כפות רוטב סויה קיקומן (אפשרי – רוטב סויה קיקומן דל נתרן)

אופן ההכנה:

  • לבשל בסיר את הקינואה עם שתי כוסות מים – עד שהקינואה מכפילה את גודלה ושאין מים בסיר.
  • לקצוץ את הירקות. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן  שומשום ולהקפיץ את הירקות כ- 3-5 דקות.
  • להוסיף את הרוטב סויה והג'ינג'ר.
  • לבשל הכול יחדיו כ-2-3 דקות ולהוסיף את הנבטים.
  • לאחר הוספת הנבטים, להמשיך לבשל את התערובת על אש קטנה עוד כ- 5 דקות נוספות.
  •  בסיום, לערבב את הקינואה עם הירקות וליהנות…

מתכון של רותם חבר שכטר


 

דאל עדשים מהיר הכנה

המצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות
1 קישוא חתוך
1 בצל גדול חתוך גס
1 גזר חתוך
2 שיני שום חתוך גס
כפית כורכום
כף שמן זית

אופן הכנה:

  • טיגון קל לבצל ולשום
  • להוסיף את הגזר והקישוא
  • לאחר 3 דקות להוסיף את העדשים והכורכום
  • לכסות הכל במים חמים בתוך הסיר
  • לבשל כ 25 דקות – עד שרוב העדשים מאבדים את צורותם ונראים מאוחדים

 


 

נודלס ברוטב טחינה ושומשום

מצרכים ל-2 מנות:

1 קופסה (250 גרם) שעועית ירוקה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 חבילה (250 גרם) אטריות ביצים – נודלס

לרוטב:

  • כף שמן שומשום
  • כף שמן קנולה
  • כף רוטב סויה
  • כף שורש ג'ינג'ר קלוף קצוץ גס
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: כוסברה קצוצה
  • בוטנים מומלחים קלויים

אופן הכנה:

  • מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומסננים.
  • מרתיחים מים בסיר, ומבשלים את השעועית הירוקה כמה דקות במים עד שהיא מתרככת אך עדיין נותרת פריכה.
  • שמים את הנודלס ואת השעועית בקופסה גדולה עם מכסה  ומוסיפים את הבצל הירוק.
  • שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • יוצקים על הנודלס והשעועית ומערבבים.
  • ניתן להוסיף את הכוסברה והבוטנים.

 

תבשיל גריסים ופטריות

המצרכים ל-4 מנות:

1 כוס גריסי פנינה- מושרים למשך שעה
רבע כוס עלי בזיליקום, קצוצים
רבע כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
3  בצלים לבנים גדולים
2-3  שיני שום
10 פטריות שמפניון טריות
2 כוסות מים
מעט שמן זית בכבישה קרה

אופן ההכנה:

  • שוטפים היטב את גריסי הפנינה.
  • קוצצים את הבזיליקום, הפטרוזיליה  והשום ושומרים בצד.
  • מאדים קלות את הבצלים ומוסיפים את הפטריות, עד שהן משחימות והנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים 3-2 דקות.
  • מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים והמים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.