נבטים בשביל מה ולמה?

אז מה זה בעצם נבטים?

נבטים יכולים להיות כל הקטניות, גרעינים וזרעים שהוציאו שורש, גבעול או עלים בעקבות תהליך ההנבטה.
נבטים נחשבים מזון עשיר במינרלים, ויטמינים, חלבונים ואנזימים.
הזרע (זרעים, קטניות וגרעינים) הינו מאגר אנרגיה עצום המכוון לצמיחתו והתפתחותו של הצמח.
הזרע היבש מאופיין ע"י חילוף חומרים נמוך, אך בחשיפה למים, לחות וחום מתחילים להתרחש בו שינויים כימיים רבים ומהירים.

למה הנבטים טובים ואיך הם תרומים לבריאות שלנו?

השינויים הכימיים מפעילים "בית חרושת לאנזימים" שאין להם מתחרה.
האנזימים נחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות האנדוקריניות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים.
כמות הויטמינים בזרע מכפילה את עצמה בהנבטה בעשרות ועד מאות אחוזים!!!
בנוסף גם מוספים להם עוד ויטמינים כמו ויטמין C.
למשל באפונה מ-0 מ"ג ויטמין C  במצבה היבש, נוצרים 86 מ"ג ויטמיןC  לאחר ההנבטה,
כמובן שצמיחה דומה תהיה גם בזרעים נוספים שעברו הנבטה.
בנוסף להיותם מקור עשיר לויטמינים ולאנזימים הם גם עשירים בחלבון המפורק כבר לחומצות האמינו,
חומצות אמינו הינן אבני הבניין של החלבון, כך הגוף יכול לנצל אותם בקלות ומהירות רבה יותר.
הנבטים מכילים כמות מכובדת גם של סיבים תזונתיים העוזרים לפעילות מערכת העיכול וחשובים לפלורה הטבעית במעיים.

נבטים

איזה סוגי נבטים יש?

נבטי אלפלפא, נבטי ברוקולי, נבטי חמניות, נבטים סיניות, נבטי כוסמת, נבטי חילבה, נבטי צנונית, נבטוטים-  שהם קטניות מונבטות.
ניתן להשרות  גם אגוזים ושקדים, פעולה זו תתרום גם להגברת ערכם התזונתי כמו בנבטים אחרים וגם ישפרו את הפסיגה שלהם.
לכל סוג יש את טעמו הייחודי והבלעדי
ניתן להוסיף אותם לסלטים, סנדוויצ'ים, שייקים, תוספת לארוחה או כארוחה כשמדובר בעדשים מונבטות או שעועית מאש מונבטת.

איך משיגים נבטים?

הדרך הפשוטה ביותר זה למצוא אותם בכל סופר, היום ניתן למצוא את הנבטים מוכנים לאכילה.
נמצא מגוון רחב יותר של נבטים בחנויות טבע שמוכרות מזון אורגני.
אך כיום בכל סופר ניתן למצוא מגוון נכבד של נבטים.ניתן להנביט את הזרעים או הקטניות בעצמכם בבית לשימושכם האישי, דבר שיחסוך הרבה מהבחינה הכספית ויתרום לחיבור שלכם למזון שאותו אתם אוכלים.
רק צריך לדעת שלכל זרע או קטניה יש את זמן ההנבטה שלו.

איך מכינים נבטים?

עדיף להתחיל עם הזרעים הקלים יותרכמו עדשים ירוקות, שעועית מאש וזרעי אלפלפא.
משרים את הזרעים בתוך צינצנת זכוכית למשך 8 שעות או לילה שלם.
לאחר מכן (בבוקר) נסנן את המים,
ובמהלך היום נרטיב את הזרעים עוד פעם או פעמיים ונסנן מהם את המים, כך שרק ישארו לחים מעט.
סה"כ 2-3 פעמים ביום יש להרטיב ולסנן את המים במהלך היום (או כל 8 שעות).
לאחר שצמחו לעדשים או השעועית מאש 1 ס"מ של נבט, יש להפסיק את תהליך ההנבטה (ההרטבה והסינון),
מעכשיו ניתן לאכול אותם כמו שהם.
מומלץ להוסיף אותם לכל ארוחה שאוכלים, בוקר, צהריים, ערב או כארוחות ביניים.
בעניין נבטי האלפלא, צריך לחכות שהנבט יצמח לגודל של 3 ס"מ ולא 1 ס"מ כמו של הקטניות.  
כלומר עוד יום של הנבטה (הרטבה וסינון של המים).
זה הכל.
בתאבון ורק בריאות

לייעוץ ראשוני ללא עלות הירשמו כאן >>
גלילה למעלה

צור קשר

כתובת

העלייה השנייה 72, חיפה

טלפון

054-5535055

צור קשר

כתובת

העלייה השנייה 72, חיפה

טלפון

054-5535055